Koper craft

    Koper wordt al meer dan 10.000 jaar ontgonnen en verwerkt. Aangenomen wordt dat koper, na goud en ijzer, het derde metaal is waarmee de mensheid in aanraking kwam. Sindsdien, zijn de toepassingen en het gebruik nog dagelijks zichtbaar.

    Men ontdekten dat koper kon worden versterkt als het werd vermengd met andere metalen. Koper werd als legering eerst toegepast in brons (samen met tin) en in messing (samen met zink), dit was het begin van het gereedschap en wapen tijdperk. Door het elektrisch vermogen en het hoge warmtegeleidend vermogen is koper tegenwoordig een essentieel materiaal voor de elektronica en computer industrie. Tevens wordt koper veel toegepast in architectuur, in oppervlaktebehandeling en in medische en maritieme sectoren. Koper is een gangbaar soldeermateriaal, en wordt veel toegepast bij gasboog lasprocessen. Omdat het materiaal corrosiebestendig is en over antibacteriële eigenschappen beschikt  wordt het tevens veel toegepast in de levensmiddelentechnologie en in sanitaire installaties.

    De metallurgen, lasingenieurs en materiaalspecialisten bij Element hebben ervaring in het gebruik van koper en koperlegeringen in uw sector. Neem vandaag nog contact met ons op voor het uitvoeren van de benodigde testen en onderzoeken.